Gemeentehuis van Westerwolde komt officieel in Wedde

De gemeentehuizen Wedde en Sellingen
De gemeentehuizen Wedde en Sellingen © RTV Noord
Het gemeentehuis van de gemeente Westerwolde, die per 1 januari in werking wordt gesteld, komt officieel in Wedde te staan. Dat zegt wethouder Giny Luth van Vlagtwedde.
Dit betekent in de praktijk dat de gemeentehuizen van Vlagtwedde en Bellingwedde, in Sellingen en Wedde, beide openblijven, maar dat de burgemeester van Westerwolde, Leendert Klaassen, zijn standplaats in Wedde heeft.

Bijzonder

Luth is bezig met haar laatste dagen in dienst van de gemeente Vlagtwedde. De wethouder zal vanaf 1 januari voornamelijk haar tijd doorbrengen in Wedde. 'De meeste ambtenaren waarmee ik te maken krijg werken in Wedde. Mijn collega-wethouder Harrie Brunen zal juist vooral vanuit Sellingen werken.'
Het College van B&W gaat zetelen in Wedde, maar de ambtenaren blijven in Wedde én Sellingen. Het nieuwe gemeentebestuur moet beslissen of dat in de toekomst ook zo blijft.
Ik werk vooral in Wedde omdat de meeste ambtenaren waar ik mee werk daar ook zitten
Giny Luth - wethouder

Uitdaging

Luth vindt de vorming van de gemeente Westerwolde bijzonder om mee te maken. 'Vlagtwedde houdt na 205 jaar op te bestaan. Daar zijn we heel druk mee. Pas na 00.00 op 1 januari komt het dat ik zeg: nu zijn we de gemeente Westerwolde.'
´Bestuurlijk is het een enorme uitdaging, er moet zoveel gebeuren en geregeld worden´, vindt Luth. Vandaag zal de verhuizing van Sellingen naar Wedde, en vice versa, van start gaan. ´Ik ga terug naar mijn roots, dat is wel leuk´, besluit ze.