FC Groningen houdt Virgil van Dijk-euro's op de bank

Directeur Hans Nijland hoopt binnen enkele dagen van Celtic te horen hoeveel geld FC Groningen exact op haar bankrekening tegemoet kan zien na de miljoenentransfer van Virgil van Dijk.

De Trots van het Noorden is niet van plan de euro's te investeren in nieuwe spelers.

Eigen vermogen aangesterkt

FC Groningen laat het bedrag (tien procent van wat Celtic van Southampton overgemaakt krijgt) volledig op de bank staan. 'Wij gaan het geld gebruiken om ons eigen vermogen te versterken', aldus Nijland. De club begrootte begin dit seizoen 2,2 miljoen euro meer uit te geven dan er binnen zou komen.

Ook bij een eventueel vertrek van bijvoorbeeld Mimoun Mahi is de kans zeer klein dat er een vervanger gehaald wordt. 'Met de komst van Lars Veldwijk hebben wij daar in de zomer al op ingespeeld. Als Mahi vertrekt, gaan wij dus geen vervanger halen.'

Jeugdspelers

Dat laatste geldt ook bij een eventueel vertrek van Etienne Reijnen, Ruben Jenssen en Danny Hoesen. 'Ik begreep van technisch manager Ron Jans dat er een groepje spelers van de onder-23 meegaat op trainingskamp. Dat willen wij toch, eigen jeugdspelers in het eerste?', besluit Nijland.

Lees ook:

Virgil van Dijk gaat spelen voor Liverpool
Virgil van Dijk 'verrukt en vereerd' met overgang naar Liverpool

Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws