Moorlag: 'Ik geef voorlopig geen gehoor aan de oproep om op te stappen'

William Moorlag is geenszins van plan gehoor te geven aan de oproep van het PvdA-partijbestuur om op te stappen. Dat liet het Tweede Kamerlid zaterdagmiddag weten via zijn Twitteraccount.

'Zolang geen zorgvuldig onderzoek heeft plaatsgevonden en daardoor niet transparant en deugdelijk verwantwoording kan worden afgelegd, zal ik geen gehoor geven aan de oproep', aldus Moorlag.

Bereidheid

De Winsumer zegt bereid te zijn verantwoording af te leggen aan de ledenraad van de PvdA, 'nu meer dan 750 leden hebben aangegeven dat op prijs te stellen.' Hij geeft daarnaast aan bereid te zijn, zijn functioneren als Kamerlid en directeur van Alescon aan een onderzoek te later onderwerpen.

Contact Asscher

Verder meldt Moorlag contact te hebben gehad met PvdA-leider Lodewijk Asscher. 'Zo-even Fractievoorzitter en politiek leider PvdA telefonisch gesproken, op waardige toon. We hebben een agreement to disagree moeten sluiten.'

Tekst gaat verder na onderstaande Tweets.

Zwaarwegend

Het AD berichtte zaterdag dat het partijbestuur een 'zwaarwegend advies' heeft gegeven aan de fractie dat Moorlag niet meer kan aanblijven. Volgens de krant hebben fractieleden aan Moorlag gevraagd om op te stappen.

De rechter bepaalde dat die constructie niet was toegestaan. Moorlag zelf wil zich dus verantwoorden voor een onderzoekscommissie. Die moet beoordelen of hij over de schreef is gegaan. Partijbestuur en fractie wilden zaterdag niet verder op de berichtgeving ingaan.

Onder vuur

Moorlag ligt onder vuur omdat hij in zijn vorige functie als directeur van de sociale werkplaats Alescon in Assen met schijnconstructies heeft gewerkt. PvdA-leider Lodewijk Asscher had eerder nog laten weten dat Moorlag kan aanblijven omdat die als directeur geen kwade intenties had gehad, maar had geprobeerd zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden.

Lees ook:

- Column: Schijnconstructies
- Fractie PvdA gaat praten over het lot van Moorlag
- 'Moorlag weg uit PvdA-fractie vanwege schijnconstructie'
- Moorlag: 'Ik wil me graag verantwoorden, maar dat kan nog niet'
- Jonge Socialisten verzamelen genoeg handtekeningen tegen Moorlag
- William Moorlag op het matje bij partijbestuur PvdA
- PvdA'ers verontwaardigd over aanblijven Moorlag na verboden schijnconstructie
- PvdA-Kamerlid Moorlag onder vuur wegens schijnconstructie

Deel dit artikel:

Recent nieuws