Vijftien aanhoudingen tijdens jaarwisseling in Groningen (update)

Tijdens de jaarwisseling heeft de politie in de provincie Groningen vijftien aanhoudingen verricht. Ter vergelijking: in Friesland werden negen personen opgepakt en in Drenthe gebeurde dat zeven keer. De overtredingen liepen uiteen van mishandeling, vernieling en belediging tot het bezit van illegaal vuurwerk.

Het grootste incident in onze provincie vond plaats in ´t Zandt, waar een 28-jarige inwoner werd neergeschoten.

Vuurwerkvrije binnenstad een succes?

In de binnenstad van Groningen was opnieuw een vuurwerkvrije zone ingericht. Volgens de eerste berichten werd er desondanks op verschillende plaatsen toch vuurwerk afgestoken. Toch is het nog te vroeg om het succes van de zone te beoordelen, stelt politiechef Fred van Dijk. 'Je kunt niet uitsluiten dat het gebeurt, maar we gaan het de komende weken evalueren.'

Uiteenlopende meldingen

In Stad namen de politie en brandweer 's nachts diverse keren poolshoogte bij enkele buitenbrandjes, maar er deden zich nauwelijks ernstige incidenten voor. 

'De meldingen waren zeer uiteenlopend tijdens deze jaarwisseling', meldde de politie rond 03:00 uur. 'Op het vuurwerkslachtoffer in de Ossehoederstraat na, kon geen van deze incidenten groot worden genoemd.'

Zonder problemen

Van de buitenbrandjes, die op verschillende plaatsen in de stad werden aangestoken, zijn alleen nog smeulende resten over. Het blussen van de brandjes verliep zonder noemenswaardige problemen, laat de politie weten. In de rest van de provincie rukte de brandweer wel enkele malen uit voor serieuze branden. Daarbij vielen geen slachtoffers.

Balans

Tijdens de jaarwisseling van vorig jaar vonden er nog 269 incidenten plaats in Groningen. Dat zorgde destijds voor 20.000 euro aan schade. De balans van de meest recente jaarwisseling wordt in de loop van maandag opgemaakt.

Lees ook:

- Schietincident 't Zandt: 28-jarige man gewond, twee verdachten aangehouden (update)
- Brandwondencentrum Groningen behandelt 24 vuurwerkslachtoffers
- Schuur van rijschool verwoest door brand
- Boerderij in Alteveer gegrepen door vlammen
- Voormalig café in Boerakker vat vlam
- Uitslaande brand legt boerderij Termunterzijl in de as
- Lees terug: Zo verliep de jaarwisseling in Groningen

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad 112nieuws brand GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws