Ondanks problemen bij stemmen toch vier wethouders in Westerwolde

De gemeenteraad van Westerwolde is voor de eerste keer bijeengekomen. Negentien raadsleden en vier wethouders zijn beëdigd en geïnstalleerd in Zaal 12 in Vlagtwedde.

Eerder gebeurde dat ook in de nieuwe gemeente Midden-Groningen. De wethouders zijn Wietze Potze (PvdA), Giny Luth (Gemeentebelangen), Harrie Brunen (Gemeentebelangen) en Bart Huizing (PvdA).

Stem teveel

De benoeming van de wethouders verliep niet zonder problemen. Over een wethouders benoeming moet worden gestemd, maar tijdens de stemming voor Gemeentebelangen-wethouder Harrie Brunen bleek dat er een stem teveel ingediend was.

De stemming werd overgedaan, waarna Brunen, overigens net als de andere drie wethouders, unaniem werd verkozen.

Niet zelf gedaan

Na de vergadering verklaarde Brunen dat hij niet zelf het twintigste stembriefje in de stembus had gedaan. 'Ik zou niet durven. Maar ik vond het wel een toepasselijk iets. Ik word voor het eerst wethouder, en ik krijg meteen twintig stemmen.

Brunen gaat niet uitzoeken wie dan wel het twintigste briefje in de bus heeft gedaan. 'Dat lijkt me niet nodig. Uiteindelijk ben ik unaniem gekozen, daar ben ik geweldig blij mee.'

Lees ook

- Nieuwjaarsdag: van 23 naar 20 gemeenten
'Ik heb acht jaar het bedje opgemaakt, er kan in het huis Westerwolde geleefd worden'
- Leendert Klaassen (CDA) wordt waarnemend burgemeester Westerwolde
- PvdA en Gemeentebelangen zijn eruit in Westerwolde

Meer over dit onderwerp:
VLAGTWEDDE
Deel dit artikel:

Recent nieuws