Fietsenmakers Paddepoel in beroep tegen boetes

Fietsenmakers Peter Oest en Martin Haijkens gaan in hoger beroep tegen het besluit van de rechter dat zij 22.000 euro aan boetes en niet-betaalde contributie moeten betalen.
De dwangsommen werden de ondernemers opgelegd door de Vereniging van Eigenaren (VvE) van winkelcentrum Paddepoel, waar de twee Paddepoel Fietsen runnen. Het duo weigert zich te conformeren aan de openingstijden die de VvE eist.

'Niet betalen'

Het gaat onder meer om de avond- en zondagsopenstelling. Uit onvrede zegden de fietsenmakers hun lidmaatschap van de VvE op, maar de rechter oordeelde woensdagochtend dat dat niet per direct mocht.
De boetes die in de tussentijd zijn opgelegd voor het dichtblijven op donderdagavond, moeten dan ook betaald worden. 'Maar dat gaan wij absoluut niet doen', zegt Oest resoluut.
Wij gaan die boete absoluut niet betalen
Peter Oest - fietsenmaker

Failliet

De twee zijn aangeslagen door de uitspraak van de rechter. 'We hadden verwacht dat we de contributie van de VvE hadden moeten betalen, maar niet dat we ook de boetes moeten voldoen', treurt Haijkens.
De opgelegde boetes bedragen tot nu toe 6000 euro voor enkele avonden die de fietsenmakers dichtbleven. 'Maar als de VvE alle avonden dat we dicht zijn gebleven daarbij optelt, dan komen daar nog tienduizenden euro's bij. Dan zou de zaak zeker failliet gaan', rekent Haijkens voor. Daarom kiezen ze ervoor in hoger beroep te gaan.

Boze reacties

Op Twitter is veel verontwaardiging over de uitspraak dat de ondernemers de boete moeten betalen. Verschillende ondernemers halen uit naar de VvE.