Qbuzz: 'Er rijden definitief geen bussen vandaag' (update)

© Jos Schuurman (FPS)
Wil je donderdag met de bus? Zoek dan maar een andere oplossing. Inmiddels hebben 120 medewerkers van Qbuzz in Groningen zich ingeschreven voor de busstaking. Na inventarisering is besloten dat er vandaag geen bussen rijden.
'De stakingsbereidheid is groot, maar dat hadden we ook wel verwacht', verklaart Qbuzz-woordvoerder Michel van der Mark. In de regio Groningen/Drenthe hebben zich 800 Qbuzz-medewerkers ingeschreven. Tien mensen zijn bereid om wél te werken.

Rijden: ja of nee?

Qbuzz heeft volgens Van der Mark geïnventariseerd hoeveel 'werkwilligen' er zijn, 'versus de mensen die staken'. Dat bleek te weinig. Aan de hand van die informatie is besloten dat er vandaag geen bussen zullen rijden. Het terrein aan de Peizerweg in de stad Groningen staat dan ook nog bomvol met Qbuzz-bussen.

Op inspelen

Van der Mark zegt dat Qbuzz doorgaans doet wat in haar macht ligt om de klachten van medewerkers te verhelpen. 'Wat je ziet in deze regio is dat het verkeer steeds drukker wordt. In en om Groningen wordt steeds meer gebouwd, de ringweg wordt aangepakt en we hebben problematiek in Assen gehad. Wat we doen, is daar continu op inspelen.'

Doorlopend

De woordvoerder vervolgt: 'Ik zeg niet dat er geen problemen zijn, maar als er problemen zijn hebben we ze in beeld en proberen we ze in goed overleg op te lossen. Als bijvoorbeeld het plassen lastiger wordt (tussen ritten door, red.), doen we aanpassingen in overleg met chauffeurs. Dat doen we meerdere keren per jaar. Dus eigenlijk doen we dat doorlopend.'