OM tekent beroep aan na vrijspraak in 'moordzaak zonder lijk'

Michael de Vrieze uit Burum.
Michael de Vrieze uit Burum. © Archief (Eelke Heidinga)
Het Openbaar Ministerie heeft beroep aangetekend tegen de vrijspraak van de veertigjarige Cafer G. eind december in de 'moordzaak zonder lijk'.
G. stond terecht voor het doden van zijn huisgenoot Michael de Vrieze uit Burum in 2010. Beide woonden destijds samen in een woning aan de Jupiterstraat in Groningen. Het lichaam van de 45-jarige Fries werd echter nooit gevonden.

Vrijspraak

In eerste aanleg werd G. veroordeeld tot een celstraf van twaalf jaar. In hoger beroep was wederom die straf tegen G. geëist. Maar vrijspraak volgde nadat werd geoordeeld dat er kon niet worden vastgesteld dat fysiek geweld is toegepast door Cafer G..

Cassatie

Het OM heeft beroep aangetekend. Dat moet binnen twee weken na het vonnis. Het is nog niet zeker of dat doorgezet wordt. 'We gaan het vonnis goed bestuderen en besluiten daarna of we cassatie doorzetten', aldus een woordvoerder.

Beoordelen

Als het OM het beroep doorzet, moet de Hoge Raad bepalen of de procedure bij het gerechtshof in Leeuwarden juist is verlopen. Als dat niet het geval is, moet een ander gerechtshof de zaak opnieuw behandelen.