Groninger zeehavens behalen recordoverslag

© Groningen Seaports / Koos Boertjens
Groningen Seaports heeft over 2017 een recordoverslag behaald van 12,4 miljoen ton goederen. Het havenbedrijf maakte 12 miljoen euro winst.
Dat heeft directeur Cas König donderdag bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van Groningen Seaports in Delfzijl. 

Nieuwe bedrijven

Er meldden zich nieuwe bedrijven in de Eemshaven, zoals BeK&Verburg, DHSS en het staalverwerkende bedrijf Van Merksteijn. Dat laatste bedrijf is alleen al goed voor 275 nieuwe banen.
Het bedrijf Purified Metal Company besloot zich in Delfzijl te vestigen en BMN Bouwmaterialen bouwt inmiddels aan een nieuwe vestiging op bedrijventerrein Fivelpoort in Appingedam. 

Vergroening

Directeur König wil de komende jaren werken aan een verdere 'vergroening' van de havens. Onlangs nam Seaports een belang van 49% in Sunport Delfzijl, het grootste zonnepark van Nederland. Volgens König krijgt Seaports op die manier grip op de uitgifte van groene energie. Voor veel bedrijven is dat een belangrijke vestigingsvoorwaarde. 

Personeel

Punt van zorg is de beschikbaarheid van voldoende geschoold personeel in de uitdijende havens. Groningen Seaports gaat daarom helpen bij het actief werven van jonge mensen voor werk en opleidingen.