Seniorenpartij wil dat jongeren vrij krijgen om te stemmen

Jan Ottens van de Seniorenpartij in Delfzijl stelt voor om jongeren een uurtje vrij te geven van school om te gaan stemmen. Daardoor zou de drempel lager worden om naar de stembus te gaan.

Volgens Ottens moeten jongeren vervolgens een stemfie (selfie in het stemhokje) maken om aan te tonen dat ze hebben gestemd.

'Vrij krijgen helpt'

'Jongeren krijgen geen kans om te gaan stemmen', zo stelt de Seniorenpartij. Op de vraag dat meestal tot in de avonduren gestemd kan worden, zegt Ottens: 'Ja, maar je weet zelf hoe dat gaat, dan komt er niks van. Vrij krijgen helpt om jongeren te laten stemmen.'

Goed met opa en oma

Dat juist de Seniorenpartij meer jongeren bij de politiek wil betrekken, is qua naamgeving opvallend. Een naamswijziging ziet Ottens echter niet zitten: 'Wij zijn er voor jong en oud. Als jongere moet je ervoor zorgen dat je het op je oude dag goed voor elkaar hebt. En je wil toch dat het ook met je opa en oma goed gaat?'

Of de partij bijval krijgt voor de plannen, moet nog blijken. Over twee weken vergadert de gemeenteraad erover. De gemeenteraadsverkiezingen zijn op woensdag 21 maart.

Meer over dit onderwerp:
raadsverkiezingen DELFZIJL
Deel dit artikel:

Recent nieuws