Maandag gesprek tussen Gasberaad en politie en burgemeester over politieactie

Susan Top van het Groninger Gasberaad gaat maandagmiddag praten met burgemeester Peter den Oudsten van Groningen en districtschef Monique Pennings van de politie over de politieactie van afgelopen dinsdag.

Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Dinsdagavond kregen twee Groningers die actie voeren tegen de gaswinning bezoek van agenten in uniform. De politie kreeg veel kritiek op de bezoeken. Onder andere advocaat Niek Heidanus noemde de bezoeken 'opvallend en dubieus'.

Woensdag, een dag na het bezoek zei Top dat ze van plan is om een officiële klacht in te dienen. 'Het ging helemaal niet om demonstranten. Dit waren gewoon mensen die op social media het event geliked hebben en daarna een bezoekje van de politie kregen', zei Top.

Excuses

'Ik hoop dat de politie maandag uit gaat leggen hoe het precies is gegaan', zegt Top tegen het DvhN. 'En ik hoop dat ik kwijt kan hoe wij het hebben beleefd. Ook zou ik het heel fijn vinden als de twee bezochte Groningers excuses krijgen.'

Voor Top is de kous af als die excuses worden gemaakt. 'Maar als de politie haar acties blijft verdedigen, kan ik niet anders dan doorzetten', besluit Top.

Lees ook:

- Politie bezoekt 'demonstrant' Agnes: 'Big Brother is watching you'
- Advocaat vindt politiebezoek aardbevingsdemonstranten 'opvallend en dubieus'
- Gasberaad dient officiële klacht in na politiebezoeken
- Aardbevingsdemonstranten krijgen politiebezoek vanwege bezoek minister Wiebes

Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws