Jong FC Groningen hervat competitie met gelijkspel

FC Groningen onder 23 heeft zaterdagmiddag de eerste wedstrijd na de winterstop met 1-1 gelijkgespeeld tegen ONS Sneek. De ploeg van trainer Alfons Arts miste in Friesland zes basisspelers. Zij zijn op dit moment met het eerste elftal op trainingskamp in het Spaanse Sotogrande.

Betere ploeg

Ondanks dit gemis begonnen de Groningers goed aan de wedstrijd in Sneek en waren in de eerste helft de betere, agressievere ploeg. Het verdiende openingsdoelpunt van de gasten viel tien minuten voor de rust.

Aanvaller Kasper Oldenburger wist de buitenspelval van ONS te omzeilen, na een steekpass van Robbert de Vos, en schoot de bal langs doelman Barry Ditewig in het doel. Deze 0-1 was tevens de ruststand.

Tegengoal

Vlak na de onderbreking tekende invaller Jan Dommerholt met een afstandsschot voor de gelijkmaker. Na deze tegenslag zetten de groen-witten aan voor een offensief om weer op voorsprong te komen. Zo werd een vrije trap gepakt door doelman Ditewig en ging de bal na een klussituatie net naast.

Aan de andere kant voorkwam Groningen-keeper Abdel Elouazzane met een reflex dat Dommerholt zijn tweede treffer van de middag kon maken. In de slotfase bleef de verdediging van de FC overeind en haalde Dommerholt een Groningse inzet na een corner van de lijn.

Plaats gezakt

Jong FC Groningen zakt door dit gelijkspel naar de vierde plaats in de derde divisie met 29 punten uit zestien wedstrijden. Op zaterdag 20 januari volgt de eerste thuiswedstrijd van 2018.

Dan komt hekkensluiter Magreb'90, dat tot nu toe slechts drie punten verzamelde, op bezoek op sportpark Corpus den Hoorn. De heenwedstrijd in Utrecht werd met 3-0 gewonnen door de Groningers.

Lees ook:

- Jong FC Groningen klopt Volendam en gaat als derde de winterstop in
- Jong FC Groningen is leeftijdsgenoten van FC Twente de baas
- Jong FC Groningen ontdoet zich met moeite van Scheveningen

Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws