Lopend Vuur: Ik geef Wiebes het voordeel van de twijfel

Minister Wiebes in de Tweede Kamer met achter hem Groningers op de publieke tribune
Minister Wiebes in de Tweede Kamer met achter hem Groningers op de publieke tribune © Bart Maat/ANP
Voor de nieuwe gasminister Eric Wiebes was het gisteren het eerste gasdebat. Hij kon nog niet zeggen wanneer hij met regels komt voor de afhandeling van schade door gaswinning in Groningen.
Wiebes wil deze kabinetsperiode wel de gaswinning verder omlaag brengen dan wat in het regeerakkoord staat afgesproken. Hoeveel en per wanneer weet hij nog niet. Ook wil Wiebes dat er een loket komt waar Groningers hun schade melden, zonder dat de overheid of de NAM daarbij direct betrokken zijn.
Wiebes is de opvolger van Henk Kamp, die zich in Groningen niet heel populair maakte. Kamp en Wiebes zijn beide van VVD-huize. Tijdens zijn bezoek onlangs liet de nieuwe minister al weten dat er nu snel iets moet gebeuren. En hij is nu ook aan zet.

Praat mee!

Geef jij Wiebes het voordeel van de twijfel of zie je liever een nieuwe minister? We horen je mening graag. Je kunt die doorgeven op onze Facebookpagina of via 050-3188288.

Vrijwilligerswerk

Gisteren was ons Lopend Vuur: 'Iedereen zou vrijwilligerswerk moeten doen'. Een ruime meerderheid van 73 procent was het daarmee oneens. Er stemden 3144 mensen.