Rapper Boef biedt opnieuw excuses aan; zaal juicht

Rapper Boef heeft zaterdagavond in de Oosterpoort in Groningen, al rappend, opnieuw zijn excuses aangeboden voor zijn vrouwonvriendelijke uitspraken. Zijn excuses werden met luid gejuich ontvangen door het publiek.

'Wij rappers zeggen bitches enzo, maar wij vinden vrouwen echt niet minder of zo', rapte Boef. 'Wat ik gedaan heb is fout', vervolgde hij. 'Maar ik zal nooit jullie ideale schoonzoon zijn!'

Omstreden

Het optreden van Boef was omstreden nadat hij vrouwen die hem, eerder deze maand, een lift gaven 'kechs' noemde. Dat is straattaal voor 'hoeren'.

De rapper werd op sociale media scherp veroordeeld. voor deze uitspraken. Later bood hij zijn excuses aan. 

Controle

Bij het optreden van Boef was extra controle. Bezoekers moesten één voor één naar binnen en mochten geen drankjes meenemen.

Boycot

Waar veel festivals Boef van het programma schrapten besloot ESNS het optreden van de rapper wél door te laten gaan. De organisatie noemde het een 'moeilijk dilemma' en de opmerkingen van Boef werden gezien als kwetsend en verwerpelijk. Maar voor ESNS is het belangrijk dat de rapper zich hiervoor schaamt en zijn excuses heeft aangeboden.

Om de pittige uitspraken van Boef bespreekbaar te maken, is afgelopen week een debat gehouden. Daar kwamen zo'n 150 geïnteresseerden op af. In het panel zat ook Glen Faria, een van de managers van Boef.

Bier gooien op Boef

In aanloop naar het festival is op Facebook het evenement Bier gooien op Boef gemaakt, als knipoog naar de traditie om bier te gooien naar de winnaar van de popprijs. Die prijs wordt jaarlijks tijdens het festival uitgereikt.

Lees ook:

Eurosonic Noorderslag: Hierom is rapper Boef wél welkom
Boef-debat: 'Boef had niet door dat hij met heel Nederland communiceerde'

Meer over dit onderwerp:
esns GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws