Tom van de Looi: 'De familie is tevreden, maar mijn vader en ik niet'

Een bijzondere wedstrijd vanmiddag voor FC Groningen-middenvelder Tom van de Looi. Hij debuteerde in het eerste elftal van de groen-witten tegen Willem II waar zijn vader Erwin hoofdcoach is.
'Ik sta hier met een glimlach op mijn gezicht,' vertelde Tom van de Looi na de 1-1. 'Ondanks het feit dat het resultaat niet ideaal is kan ik denk ik terugkijken op een hele mooie dag.'

Familie tevreden, vader en ik niet

FC Groningen kwam tegen Willem II op voorsprong door een treffer van Doan, invaller Azzaoui maakte twintig minuten voor tijd gelijk. 'Ik denk dat de familie tevreden is, maar mijzelf en mijn vader kennende wij beiden niet,' analyseerde Tom.

Debuut

'We hadden het lange tijd lastig in de eerste helft, ook met hun opkomende backs. In de tweede helft hebben we weinig meer weggegeven. Zelf wisten we nauwelijks iets te creëren. Ik heb zelf degelijk gespeeld, sober. Fantastisch om voor deze mooie club mijn debuut te maken,' zegt een trotse Tom van de Looi.

Vader ziet zoon debuteren

Willem II trainer Erwin van de Looi zag zondagmiddag zijn zoon debuteren als middenvelder bij FC Groningen. 'Ik zag in het begin van de wedstrijd meteen dat hij er goed in zat. Daarna heb ik verder niet speciaal op hem gelet,' vertelde de coach van de Tilburgers.

App'je helpt

'In de aanloop naar de wedstrijd heb ik hem nog een app'je gestuurd als vader. Wat ik ervan vond. Ik denk dat dat hem wel heeft geholpen. Uiteindelijk is de vader het meest teleurgesteld in het resultaat.'

Debuut maakt veel goed

'Als Tom het kritisch analyseert is hij wel blij met een punt. Ik denk dat de vader vindt dat hij wel iets te weinig heeft gekregen. Maar het feit dat hij zijn debuut heeft gemaakt maakt veel goed,' besluit een trotse vader Erwin van de Looi.