Schoolschrijver heeft dubbel pech

Kinderboekenschrijver Corien Oranje uit Haren zou maandag worden ingehuldigd als 'schoolschrijver' op basisschool De Höchte in Alteveer, maar ze is getroffen door dubbele pech.

'Hoi allemaal. Weten jullie nog dat het gisteren behoorlijk glad was buiten? Ik dacht: ik kan best op de fiets naar de kerk. Dus dat deed ik ook, helemaal naar Groningen. Vlak bij de kerk maakte ik nog een heel stoer bochtje en daar ging ik, keihard op mijn plaat. Dat deed natuurlijk heel zeer. Ik dacht: niks laten merken en ik stond gauw weer op.'

'Na de kerk ben ik ook nog terug naar huis gefietst, maar ik kon bijna niet meer sturen. Toen ben ik toch maar even naar de dokter gegaan', vertelt Oranje in een videoboodschap op haar facebookpagina.

Buikgriep

De elleboog van Oranje bleek gekneusd. Maar daarmee was haar pechdag nog niet voorbij. Aan het begin van de avond kreeg ze ook nog buikgriep. Ze heeft haar bezoek aan De Höchte daarom een paar dagen uitgesteld.

Vijf scholen

Een schoolschrijver komt een half jaar lang met leerlingen schrijven en lezen. Het doel is het stimuleren van de geletterdheid. Vier andere scholen in onze provincie doen ook mee aan het project, maar zij hebben een andere schoolschrijver.

Lees ook:

- Feestelijk onthaal voor Schoolschrijver van De Sleutel
- Kinderen in Groningen krijgen les van de Schoolschrijver

Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws