Kira Dekker ontvangt doodsbedreigingen via Facebook na The Voice-optreden

Zangeres Kira Dekker is via Facebook met de dood bedreigd na haar optreden in de 'battles' bij The voice of Holland. Dat zegt ze tegenover RTV Noord.

'Ik heb eerder meegedaan aan 'De beste singer-songwriter van Nederland'. Toen heb ik mijn mond gehouden en kreeg ik ook hele negatieve berichten', vertelt ze over eerdere ervaringen met negatieve reacties.

'Mensen zijn hard via social media'

'Na mijn battle bij The Voice heb ik ook niks gezegd, maar toen kreeg ik óók doodsbedreigingen, ditmaal via Facebook Messenger. Mensen zijn gewoon heel hard op social media.' Aangifte deed Dekker niet. 'Dat heeft geen zin, het zijn allemaal anonieme accounts. Ik blokkeer die mensen gewoon allemaal.'

Negatieve reacties

Na de battles mocht Dekker vrijdag haar zangtalent laten horen in de knock-outs van The voice of Holland. Maar dat werd ook meteen het eindstation voor de zangeres, na snoeihard commentaar van Anouk. Dekker reageerde na afloop van de uitzending met een grappig bedoelde tweet, maar die leidde tot veel negatieve reacties, onder anderen van Anouk zelf.

Dekker had al rekening gehouden met nog een lading reacties. 'Je weet als er 2,5 miljoen mensen kijken, dat misschien tien procent daarvan zin heeft om je vertellen wat ze ervan vinden. Op een negatieve manier uiteraard.'

Spreekverbod

Dekker zou aanvankelijk om 18:00 uur in de uitzending van Noord Vandaag meer vertellen over haar ervaringen in de talentenjacht, maar dat ging uiteindelijk toch niet door.

Reactie RTL

In een reactie laat een woordvoerder van RTL weten dat er niet expliciet sprake is van een spreekverbod voor Dekker.

'We willen de persaanvragen gelijk verdelen over alle deelnemers van The Voice, zodat ze allemaal evenveel aandacht in de pers krijgen. Kira heeft al een aantal interviews gegeven, vandaar de keuze om haar niet bij Noord Vandaag te laten aanschuiven', aldus RTL.   

Lees ook:

Kira en Anouk battlen door buiten The Voice
The voice of Holland is voorbij voor Kira Dekker: 'Je hoort hier niet thuis'
Ali B over Kira Dekker: 'Ik hou wel van die lompheid'
 

Meer over dit onderwerp:
BAD NIEUWESCHANS
Deel dit artikel:

Recent nieuws