NAM 'kijkt serieus naar uitspraak over waardedaling huizen'

De NAM in Assen
De NAM in Assen © Google Street View
De NAM gaat 'serieus kijken' naar de gevolgen van de uitspraak het hof in Leeuwarden in de zaak die door Stichting WAG was aangespannen.
Dat meldt het gaswinningsbedrijf dinsdagmiddag in een verklaring op zijn website.
Het gerechtshof bepaalde dinsdag dat de NAM gedupeerde huiseigenaren in het Groningse aardbevingsgebied moet compenseren voor de verminderde waarde van hun woningen, ook al hebben ze die nog niet verkocht. De rechtbank in Assen besloot eerder al hetzelfde, maar de NAM ging daartegen in beroep.

De volledige verklaring

Een woordvoerder laat weten dat de NAM geen toelichting wil geven op haar schriftelijke verklaring. Die luidt als volgt:
Vandaag heeft het Hof in Leeuwarden uitspraak gedaan in het hoger beroep in de WAG-zaak. NAM had eerder hoger beroep aangetekend tegen de uitspraak van de Rechtbank in Assen van 2 september 2015.

Directeur Groningen Aardbevingen Thijs Jurgens: “De vraag die in dit hoger beroep aan de orde was, was niet of waardedaling als gevolg van aardbevingen door ons moet worden vergoed, maar op welk moment en op welke wijze dit moet gebeuren. NAM is van mening dat het moment van verkoop dan logisch en redelijk is. Het hof oordeelt anders en daar gaan wij serieus naar kijken.”

NAM betaalt waardedaling bij verkoop van een huis sinds januari 2013. Vanaf de start van de regeling is 94% van de voorstellen voor compensatie van waardedaling van NAM geaccepteerd door de verkoper.