'Ruzie op roeivereniging is poging doodslag'

Een ruzie tussen twee studenten op de roeivereniging Gyas in Groningen liep op 27 oktober vreselijk uit de hand. Dit bleek maandag bij de rechtbank in Groningen.
Een 20-jarige man uit Assen staat terecht voor poging doodslag. Hij zou een Gyas-clublid zo hard hebben geslagen en getrapt dat het slachtoffer een schedelbasisfractuur en een gebroken kaak opliep.

Huilen van spijt

Ondanks de ernst van de zaak werd de verdachte toch voorlopig op vrije voeten gesteld. 'Dat wil niet zeggen dat u in vrijheid blijft. Het kan zijn dat het later alsnog uitdraait op een celstraf en u toch moet zitten', aldus de rechter.
De Assenaar, die in Groningen studeert, huilde van spijt en kwam hierbij niet uit zijn woorden. De man is niet eerder met justitie in aanraking geweest.

Incident

De kans is groot dat het een incident betreft. Daarom durfden de rechters het wel aan om de man voorlopig vrij te laten.
Wat er precies is gebeurd op de roeiclub, wordt tijdens de inhoudelijke behandeling bekend gemaakt. Wanneer die zitting is, is nog niet bekend. Maandag werd alleen beslist over het voorarrest van de Assenaar.