Geen 'pannenbier' maar stamppot voor bouwers Groninger Forum

Donderdag wordt het behalen van het hoogste punt van het Groninger Forum gevierd. Helaas voor de bouwers wordt dat niet traditioneel gedaan met een 'pannenbiertje', maar met stamppot.
Er is gekozen voor een gezamenlijke lunch, legt projectleider Jos Rona van de BAM uit: 'Vandaag geen pannenbier op de bouw, nee. We gaan met zijn allen stamppot eten en dan gewoon weer aan het werk', vertelt hij lachend. 

Drie vlaggen in top

Het hoogste punt van het Forum meet 45 meter. Drie vlaggen (van de gemeente Groningen, het Groninger Forum en bouwer BAM) staan daar nu in een stevige vlaggenmast. Het waait namelijk flink bovenin de top.
'Normaal gaat er een tak in de nok van een gebouw', legt projectleider Jos uit. 'Maar hier hebben we toch maar gekozen voor de vlaggen.'

Eind 2017: een Friese vlag in top

Het is overigens niet zo dat vandaag echt het hoogste punt werd behaald, het wordt vandaag alleen gevierd. Eind vorig jaar was dat al een feit toen het laatste beton werd gestort. Toen werd er nog een Friese vlag gespot, die er daarna snel werd afgehaald.

Hoe nu verder?

In de komende maanden wordt de buitenkant van het Groninger Forum verder afgewerkt. Daarvoor denkt de BAM nog zo'n driekwart jaar nodig te hebben. Aan het eind van dit jaar wordt het Groninger Forum opgeleverd.