Spoorbrug Zuidhorn gaat Bert Swartbrug heten

De nieuwe spoorbrug over het Van Starkenborghkanaal tussen Noordhorn en Zuidhorn wordt definitief vernoemd naar Bert Swart.

Al snel nadat de burgemeester van Zuidhorn in juni vorig jaar overleed, kwam het idee om de brug naar hem te vernoemen. De afgelopen maanden heeft de gemeente samen met de provincie, Rijkswaterstaat en ProRail en de nabestaanden van Bert Swart gekeken naar de mogelijkheden.

Herinneringsbeeld

De uitkomst daarvan is dat de nieuwe brug binnenkort daadwerkelijk de Bert Swartbrug gaat heten. Ook komt er een herinneringsbeeld bij de brug, aan de kant van Zuidhorn. 

Dat beeld wordt op 25 april onthuld, als de werkzaamheden aan het Van Starkenborghkanaal bij Noordhorn en Zuidhorn klaar zijn. Die waren nodig vanwege de opwaardering van de vaarweg Delfzijl-Lemmer.

Bruggenbouwer

Wethouder Fred Stol vindt het toepasselijk dat de nieuwe brug naar Swart wordt vernoemd: 'Bert stond bekend als een grote verbinder, een bruggenbouwer. Dit is een mooi eerbetoon aan een zeer geliefd en gewaardeerd bestuurder.' Weduwe Paula Swart vindt het een eer dat de nieuwe spoorbrug naar haar echtgenoot wordt vernoemd: 'Het is een bijzonder mooie brug, een prachtig mens wordt op deze manier blijvend herinnerd.'

Bert Swart was tussen 2011 en 2017 burgemeester van Zuidhorn. Daarvoor was hij zeven jaar burgemeester op Schiermonnikoog.

Lees ook:

- Ronald peilt meningen over Bert Swart-brug
- Prorail: 'We denken na over vernoemen spoorbrug'
- 'Brug vernoemen naar Bert Swart zou een mooi eerbetoon zijn'

Meer over dit onderwerp:
ZUIDHORN
Deel dit artikel:

Recent nieuws