Lees terug: Groninger boeren protesteren in Den Haag

Groninger boeren zijn donderdag naar het Malieveld in Den Haag gereden met tractoren op diepladers om daar te protesteren. De boeren protesteren tegen de gaswinning en willen vergoedingen voor de schade aan hun landerijen en drainagesystemen. Lees in dit artikel de ontwikkelingen terug.

Deze donderdag was sowieso een dag vol nieuws over de gaswinning in onze provincie. We vatten het nieuws van vandaag samen:

- Om 10.00 kwam het Staatstoezicht op de Mijnen met een advies om de gaswinning te verlagen naar 12 miljard kuub per jaar.

- Kort daarop volgde een tegenstrijdig advies van gasnetbeheerder Gasunie. Volgens hen moet er minstens 14 miljard kuub gas worden gewonnen. Dat geldt alleen voor een mild jaar.

- Minister Wiebes wil het advies van het Staatstoezicht 'zo snel mogelijk' opvolgen. Hoe lang dat duurt, kon de minister nog niet zeggen.

- Een colonne Groninger boeren is rond 12.00 vertrokken naar Den Haag om daar te protesteren. Ze willen een schadevergoeding voor schade aan hun landerijen. Zo is er schade aan de drainagesystemen. Je volgt de ontwikkelingen in het onderstaande liveblog.

- Tot slot komt er meer nieuws donderdagavond. Om 17.15 begint een hoorzitting in de Tweede Kamer met Shell, ExxonMobile en de NAM over de aansprakelijkheid.

Lees ook:

Definitief: Groninger boeren mogen niet met trekkers Den Haag in (update)

Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws