Warmetruiendag 'wordt een makkie' met 6 of 7 graden

© Flickr/Warmetruiendag (Creative Commons)
Heb jij vanmorgen ook een warme trui opgeduikeld in je kast? En ben je vervolgens niet vergeten de verwarming een graadje lager te zetten? Dan ben jij één van de tweehonderdduizend Nederlanders die meedoet aan Warmetruiendag.
Met deze jaarlijkse actie wil het Klimaatverbond aandacht vragen voor energiebesparing als bijdrage aan de oplossing voor het klimaatprobleem.

Collectieve actie heeft zin

Het Klimaatverbond wil laten zien dat collectieve actie zin heeft. 'Als iedereen één dag de verwarming een graad lager zet, bespaart dat de energie van het jaargebruik van drie Waddeneilanden. Dit komt neer op 3,3 miljoen kubieke meter gas en 6,3 miljoen kilo CO2-uitstoot', vertelt een woordvoerder.
Onder meer ruim vijftig gemeenten, winkels, banken, hotels en uitgeverijen doen dit jaar mee aan de actie. Er worden 'mooistetruienverkiezingen' gehouden en scholen en bedrijven delen soep of chocolademelk uit.

Makkie

Vorig jaar was het ijskoud op Warmetruiendag, maar volgens Weeronline wordt het dit jaar met temperaturen van 6 tot 7 graden een 'makkie'. Wel kunnen er wat stevige (winterse) buien vallen.