Bert Hadders en de Nozems staan voor het laatst samen op podium

Het is over en uit voor Bert Hadders en de Nozems. Zaterdagavond heeft de band afscheid genomen met een slotconcert en de presentatie van het verzamelalbum Tjeu.

In november 2017 kondigde voorman Bert Hadders het einde van een tijdperk al aan. Na bijna tien jaar gaan de bandleden hun eigen weg. De band ontstond in 2008 als begeleidingsband van het Groninger theatergezelschap Peerd. Die samenwerking bleek zo goed te zijn, dat de bandleden bij elkaar bleven.

Viadukt

Er volgden 3 cd's een EP en meer dan twintig singles. De laatste cd, De Bosklopper Tapes, kwam in 2014 uit. De presentatie daarvan vond plaats in Het Viadukt, wat toen nog onder de zuidelijke ringweg zat. Die ruimte moest wijken voor de aanleg van de nieuwe zuidelijke ringweg.

Het afscheid van Bert Hadders en zijn volgelingen wordt ook gehouden in Het Viadukt, maar dan in het nieuwe onderkomen aan de Euvelgunnerweg.

Oud-bandleden

In de loop der jaren is de samenstelling van de band wel enigzins veranderd, maar tijdens het afscheidsconcert zijn ook de voormalige bandleden vertegenwoordigd op het podium.

Lees ook:

- Bert Hadders en de Nozems uit elkaar

Meer over dit onderwerp:
muziek alle50goud GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws