Hooggeplaatste kandidaat 5 voor 12 Delfzijl stapt op

© Delfzijljournaal/Youtube
De 73-jarige Delfzijlster Hans Cappon is uit de partij 5 voor 12 gestapt. Hij stond op de tweede plek van de kieslijst na lijsttrekker en oprichter Michael Groeneveld.
De partij bestaat voornamelijk uit leden die eerst betrokken waren bij gesprekken met de PVV. Ze besloten echter om een eigen partij op te richten in Delfzijl onder de naam 5 voor 12.

Ruzie

Cappon kon niet opschieten met de andere, jongere leden van de partij. Zo noemde hij ze een 'kleuterklas', wat verkeerd viel bij zijn mede-kandidaten. Die zeiden op hun beurt dat hij negatief was en vaak dwars lag.
Volgens Groeneveld had Cappon moeite om zich aan te passen aan de rest van het team: 'Om de vrede te bewaren, heeft hij ervoor gekozen om afscheid te nemen.'

Geoliede machine

De partijleider betreurt het dat het zo is gelopen, maar laat weten dat de rust inmiddels is wedergekeerd. 'Alles loopt nu als een geoliede machine richting de gemeenteraadsverkiezingen', vertelt Groeneveld.
Komende vrijdag wordt bekendgemaakt welke partijen definitief meedoen in Delfzijl. Zoals het nu lijkt, zijn dat er veertien. Er zijn 'slechts' negentien zetels te verdelen, twee minder omdat Delfzijl door de grens van 25.000 inwoners is gezakt.
Op woensdag 21 maart zijn de raadsverkiezingen.