Nablus- en sloopwerkzaamheden na brand in loods Winschoten

Aan de M.J. van Olmstraat in Winschoten is woensdagavond brand uitgebroken in een loods. Het gebouw stond volledig in brand. Even na middernacht had de brandweer het vuur onder controle. Het nablussen heeft de hele nacht geduurd.
Donderdagochtend vinden er nog steeds nablus- en ook sloopwerkzaamheden plaats bij de afgebrande loods, die als verloren moet worden beschouwd. De Technische Recherche voert daarnaast ook onderzoek uit naar de brand. 

Schade aan slaapkamers

Twee slaapkamers in het naastgelegen woonhuis hebben rook- en waterschade opgelopen. Toen het vuur uitbrak, was al wel duidelijk dat er niemand in de woning was.
Volgens de brandweer lagen er bouwmaterialen in de loods. Pas later wist de brandweer zeker dat er ook niemand meer in de brandende loods was.

Weg dicht

De brandweer rukte met meerdere korpsen uit om het vuur te bestrijden. Om genoeg bluswater te hebben, werd ook een grootwatertransport opgeroepen. Daarvoor werd de provinciale weg, de N367, tijdelijk afgesloten.
Foto Jeroen Bos/112Groningen

Bij de brand kwam veel rook vrij. Omdat niet zeker was of er ook asbest bij vrijkwam, gaf de brandweer het advies om ramen en deuren gesloten te houden en de mechanische ventilatie uit te zetten.