Instellingen

NAM heeft nog geen begin gemaakt met afhandeling 6000 schadegevallen

© Bewerking RTV Noord
De NAM weet nog niet hoe ze de 6000 openstaande schades, die voor 31 maart 2017 zijn gemeld, af gaat handelen. Dat blijkt uit het antwoord op vragen vanuit deze omroep.
De bedoeling is dat de klus op 1 juli is geklaard.

Plan nog onbekend

De NAM zegt nog te werken aan een plan. Daarin moet onder andere staan hoe het geld wordt uitgegeven en wie de schadeafhandeling oppakt.
Voor de afhandeling van de 6000 zaken is 50 miljoen extra uitgetrokken boven de maatregelen die al gelden.
Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat

Wiebes: 'Alles moet afgerond naar tevredenheid inwoners'

Terwijl het ministerie van Economische Zaken, onder druk van de Tweede Kamer, in een hogere versnelling is geschoten voor de nieuwe schadegevallen, werkt de NAM nog aan een plan voor de aanpak van de oude.
Minister Wiebes heeft aangegeven daarbij een ruimhartigere NAM te verwachten. Hij wil dat alle schades voor 1 juli zijn afgehandeld naar tevredenheid van de mensen en zegt hier ook op te controleren.

'Als het maar gebeurt'

Met een kleine vijf maanden te gaan, is echter nog niet bekend hoe dat uitgevoerd gaat worden. Minister Wiebes heeft vorige week wel laten weten dat het wat hem betreft niet uitmaakt hoe de NAM het doet, als het maar gebeurt. Dat betekent dus dat de NAM mogelijk extra capaciteit in moet zetten om de klus voor de deadline te klaren.

Wanneer weten we meer?

De NAM heeft aangegeven deze week of anders volgende week meer duidelijkheid te kunnen geven.