GroenLinks wil Wiebes aan de tand voelen over afhandeling oude schades

Van Tongeren en minister Wiebes
Van Tongeren en minister Wiebes © Bewerking RTV Noord
GroenLinks-Kamerlid Van Tongeren probeert minister Wiebes dinsdagmiddag naar het vragenuurtje in de Tweede Kamer te halen om vragen te beantwoorden over de afhandeling van de oude schadegevallen.
Van Tongeren wil weten waarom de NAM nog niet is begonnen met de afhandeling van de oude schades in het aardbevingsgebied.
De tijd lijkt te dringen. De NAM moet de 6000 schadegevallen die voor 31 maart 2017 zijn gemeld voor 1 juli dit jaar afhandelen.

Extra capaciteit

'Ik wil bijvoorbeeld weten of ze extra capaciteit gaan inzetten', zegt Van Tongeren.
'De minister zou ook extra mensen kunnen inzetten bij de nieuw op te richten Commissie Mijnbouwschade en de oude gevallen daaronder schuiven.'

NAM en CVW klaren de klus

Volgens NAM-woordvoerder Hein Dek wordt de komende twee weken contact gezocht met de gedupeerden. Dan wordt ook duidelijk hoe ze de schades gaan afhandelen.
De NAM en Centrum Veilig Wonen (CVW) gaan de klus samen klaren en huren daarvoor extra personeel in. Hoeveel is nog onduidelijk.

Komt de minister ook?

Het vragenuurtje is elke dinsdagmiddag om 14.00 uur in de Tweede Kamer. Enkele uren daarvoor maakt Kamervoorzitter Khadija Arib (PvdA) bekend welke vragen worden behandeld.
Dan wordt duidelijk of Wiebes daadwerkelijk naar de Kamer komt.