Staakvermaak: Alternatieven voor een dagje school (update)

Geen school voor het gros van de basisschoolleerlingen in onze provincie op deze woensdag. Gelukkig hoeven kinderen én hun ouders zich niet te vervelen. Op verschillende plaatsen zijn evenementen georganiseerd om er toch nog een leuke en leerzame dag van te maken. Een overzicht.

Staakvermaak in het Forum

Het Groninger Forum aan het Hereplein denkt ook aan het lot van ouders, die hun kinderen een dag bij huis hebben. Terwijl de kinderen een film kijken of aan de slag gaan in de knutselhoek, kunnen ouders en verzorgers van 9.15 tot 14.00 uur in de boven- en benedenfoyer aan het werk.

Knutselen in Forum Images Foto: Theo Sikkema/RTV Noord

Afbeelding

Kinderen kunnen voor €5,- film kijken en knutselen. In de bovenfoyer kunnen kinderen van 10.30 tot 4.00 uur kleuren, buttons maken en knutselen voor valentijnsdag. En, geheel geïnspireerd op de populaire tv-serie De Luizenmoeder, neem voldoende lege wc-rolletjes mee. Meer informatie.

Gasunie

Gasunie organiseert 'leuke ochtend' voor kinderen die niet naar school kunnen. Dat gebeurt in samenwerking met diverse BSO's.

Er zijn ongeveer 70 kinderen. Dit zijn allemaal kinderen van medewerkers van de Gasunie. Er zijn twee programma's, voor oudere en jongere kinderen.

Kinderen van medewerkers van Gasunie worden beziggehouden. Foto: Theo Sikkema/RTV Noord

Afbeelding

Ouderen helpen

Leerkrachten van CBS De Wegwijzer in Selwerd helpen mee in verzorgingscentrum De Es. Ze helpen bij de koffie en thee, gaan spelletjes doen, ochtendgymnastiek en muziek maken. Dat doen ze van tien tot twaalf.

Kijk- en doe-markt

De scholen Ichthus en Noordewier in Baflo en Rasquert voeren ook actie. Hesco Bouw neemt woensdagochtend de taak van de leerkrachten over en organiseert dan een kijk- en doe-markt Bouw en Techniek voor alle kinderen.

Fokko van Calker (Hesco): 'De vorige stakingsdag hebben de leerkrachten van Noordewier ons meegeholpen op de bouw. Nu is het andersom en kunnen we de kinderen van beide scholen een alternatief programma bieden die bovendien ook nog leerzaam is.'

De kinderen gaan tijdens de ochtend met een werkboekje langs stands van bedrijven die op de een of andere manier betrokken zijn bij bouw en techniek en doen daar opdrachten. Buiten krijgen kinderen voorlichting over bouwverkeer en hoe je hier op een veilige manier mee om kan gaan.

Kinderen van Ichthus en Noordewier krijgen uitleg over de bouw. Foto: Theo Sikkema/RTV Noord

Afbeelding

Pop-up kinderopvang


Studenten van Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal organiseren woensdag een pop-up kinderopvang op de school. Om studenten met kinderen tegemoet te komen, zijn kinderen tussen de vier en de twaalf jaar oud voor één dag welkom.

De opvang is in handen van studenten Sociaal-Agogisch Werk, met als studierichting gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Ook zijn er enkele docenten aanwezig. Er is plaats voor zestig kinderen. Naast kinderen van studenten, zijn ook kinderen van medewerkers van Noorderpoort en Ubbo Emmius welkom.

Deel dit artikel:

Recent nieuws