Mogelijk geen vakantievluchten vanaf Eelde wegens staking

De kans bestaat dat deze week en de weken erna vakantievluchten vanaf Eelde met vliegmaatschappij Transavia worden gecanceld.

Piloten van de luchtvaartmaatschappij dreigen het werk neer te leggen, omdat het maar niet lukt tot nieuwe cao-afspraken te komen. Vorige week is opnieuw tevergeefs onderhandeld en het geduld van de vliegers is op, aldus een woordvoerder van de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV).

Vijf vluchten op losse schroeven?

Transavia vliegt vanaf Eelde op de bestemmingen Cran Canaria en Lanzarote. Groningen Airport Eelde was dinsdagavond niet bereikbaar voor een reactie over de eventuele gevolgen voor de Eelde-vluchten

Gran Canaria en Lanzarote

De komende anderhalve week, de periode waarin de staking dreigt, staan er in totaal vijf vluchten naar deze bestemmingen gepland. Iedere vrijdag vliegt Transavia naar Gran Canaria. Op Valentijnsdag, komende zaterdag en volgende week woensdag is Lanzarote een eindbestemming vanaf Eelde.

De piloten bij de goedkopere dochtermaatschappij van KLM zitten al meer dan een jaar zonder cao. Belangrijkste struikelblok in de onderhandelingen is de roostervoering.

Onvoorspelbare planning

De werktijden voor de vliegers zijn zo onvoorspelbaar, dat het haast onmogelijk is het werk te combineren met bijvoorbeeld gezinstaken of hobby's. 'Je kunt bijna niks plannen. Dat zorgt voor veel stress bij gezinnen'., aldus de zegsman.

De piloten deelden dinsdag flyers uit op de luchthavens Schiphol, Eindhoven en Rotterdam waarin zij passagiers waarschuwen voor mogelijke acties in de tweede helft van februari. 'Wij doen dat met pijn in het hart'', aldus de woordvoerder.

Transavia laat in een reactie weten graag een goede cao af te spreken met de piloten. Deze week zal verder worden overlegd. De maatschappij gaat haar uiterste best doen om tot een goed resultaat te komen, meldt een woordvoerder van Transavia.

Lees ook:

- Nieuw passagiersrecord voor Groningen Airport Eelde
- Militairen vertrekken vanaf Eelde op missie naar Litouwen
- Waar kan je nog naartoe vanaf Groningen Airport Eelde?

Meer over dit onderwerp:
Eelde
Deel dit artikel:

Recent nieuws