Minister opent twee voorbeeldscholen in aardbevingsgebied

Minister Arie Slob, Onderwijs en Media, opent volgende week donderdag 22 februari twee aardbevingsbestendige basisscholen in Bedum.

GBS De Horizon en RKBS St. Walfridusschool zijn de eerste in de gemeente die aardbevingsbestendig zijn gemaakt. De Horizon kreeg nieuwbouw en de andere school is bouwkundig versterkt en bijna volledig vernieuwd.

Bouwkundig versterkt

Drie jaar geleden werd geconstateerd dat alle basisscholen in de gemeente Bedum bouwkundig versterkt zouden moeten om zwaardere aardbevingen te kunnen doorstaan.

Er werd een plan opgesteld om de versterkingsoperatie binnen drie jaar af te hebben.

Kosten: 14 miljoen

Met de hele operatie is een bedrag van 14 miljoen euro gemoeid. De NAM, twee ministeries, de schoolbesturen en de gemeente Bedum zijn verantwoordelijk voor de financiering.

Pilot voor hele gebied

De versterkte scholen in Bedum gelden als pilot voor het hele aardbevingsgebied. De 120 leerlingen van de Horizon en de 185 leerlingen van de St. Walfridusschool gingen tijdens de werkzaamheden naar een tijdelijke school in het noorden van Bedum.

CBS de Regenboog is de volgende school die onder handen genomen wordt. Deze school wordt bouwkundig versterkt en krijgt nieuwbouw aan de achterkant van het bestaande, monumentale gebouw. .

Lees ook:


-Aardbevingsbestendige school bijna klaar voor gebruik
-Gemeente Bedum krijgt minstens twee nieuwe schoolgebouwen
-Scholen in Bedum krijgen vervangend noodgebouw

Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok BEDUM
Deel dit artikel:

Recent nieuws