Plannen voor attractiepark met grootste kartbaan ter wereld bij TT Circuit

Een aantal Drentse ondernemers heeft plannen voor een attractiepark bij het TT Circuit in Assen. De voorlopige naam is TT SpeedWorld.

In het attractiepark moet onder meer de grootste kartbaan van de wereld worden aangelegd. Ook elektronisch racen, een kombaan voor racen op fietsen en een TT Hotel maken onderdeel uit van het plan.

Meer toerisme

“We zijn heel enthousiast geworden van de mogelijke komst van de Formule 1 Dutch Grand Prix', zegt initiatiefnemer Henk Ziengs uit Assen tegen RTV Drenthe.

De initiatiefnemers zeggen dat het binnenhalen van de Formule1 echter niet het doel is. 'Maar het ontwikkelen van dit park kan de keuze daarvoor wel stimuleren', aldus Ziengs.

'Het zou zonde zijn als de Formule1 maar een paar dagen per jaar publiek oplevert. TT SpeedWorld zal onze regio structureel toerisme opleveren.'

Twee tot drie miljoen bezoekers

'Het TT SpeedWorld-themapark kan structureel twee tot drie miljoen bezoekers per jaar trekken', zegt voorzitter Gerard Kremer van MKB Noord.

'Gewone attractieparken hebben een achterland van zo'n tweehonderd kilometer omtrek. Voor Formule 1-racing en een racing-attractiepark is het achterland zo'n vijf tot wel acht uur rijden, dus is er een veel groter potentieel publiek.'

Investering nog onduidelijk

Hoeveel er in de plannen voor TT SpeedWorld wordt geïnvesteerd, is nog onduidelijk.

De initiatiefnemers van TT SpeedWorld tekenden woensdagmiddag om uiteenlopende redenen niet de overeenkomst met de gemeente Assen om 185 miljoen te investeren in de Toeristische Zone Assen-Zuid.

Lees ook:

- TT-circuit van Assen maakt kans op Formule 1-race
- 'TT Circuit Assen moet zich sterk maken voor komst Formule 1'

Deel dit artikel:

Recent nieuws