Buurt komt met 'oplossing' voor nieuwbouw Togtemaarschool

Een impressie van de Togtemaarschool in Bedum
Een impressie van de Togtemaarschool in Bedum © RTV Noord
Omwonenden van De Vlijt in Bedum zitten niet te wachten op de nieuwbouw van de Togtemaarschool voor hun deur. De gemeente wil daar graag een school bouwen met twee verdiepingen.
De buurt vindt dat de nieuwe school op de plek van het huidige gebouw kan worden gerealiseerd. Maar volgens wethouder Johannes de Vries is het niet uitgesloten dat er daartegen ook bezwaren kunnen komen. De buurt heeft dat nu laten onderzoeken.

Geen hoogbouw

'35 omwonenden hebben een handtekening gezet dat als er voor laagbouw Togtemaarschool wordt gekozen op de huidige locatie, dat omwonenden geen bezwaarschriften zullen indienen', laat buurtbewoonster Janet Hoeksema weten. Samen met de buurt gaat ze de handtekeningen aanbieden aan de wethouder.

Tegen

De buurt is tegen omdat ze vinden dat hun uitzicht bederft wordt en de natuur beschadigd. Op dit moment zijn er bomen en een speel- en skateplein te vinden. De Bomenridders hebben al hun zorg geuit over beschermde vleermuizen die zullen verdwijnen als de plannen doorgaan.
De Togtemaarschool moet aangepakt worden omdat die niet aardbevingsbestendig is. Bouwen op een nieuwe locatie kost volgens de gemeente de minste tijd.

Bezoek minister

Er zijn al twee andere scholen in het dorp aangepakt. Minister Arie Slob van Onderwijs en Media opent ze donderdag officieel. De buurt wil de gelegenheid aangrijpen om ook de minister van de situatie op de hoogte te brengen middels een petitie.
Donderdagavond neemt de gemeenteraad een besluit over de locatie en de nieuwbouw van de Togtemaarschool.