Stichting Keelbos doet aangifte van discriminatie bij klachten over seksbos

Stichting Keelbos, de organisatie die opkomt voor homo-ontmoetingsplaatsen, heeft woensdag aangifte gedaan van discriminatie.
De stichting heeft inzage gekregen in documenten waaruit blijkt dat inwoners de gemeente Pekela hebben verzocht homo's uit het Emergobos tussen Oude Pekela en Westerlee te weren. Homoseksuele mannen bezoeken het bos om er seks te hebben.

Homo's weren

'De flikkers in het Emergobos', staat te lezen in een van de klachten die bij de gemeente is ingediend. Hans Scheffer, bestuurslid van de stichting Keelbos, voelt zich vooral gediscrimineerd door het verzoek om homo's te weren uit het Emergobos.
'Ik weet niet wie het zijn, maar ik ga er vanuit dat die klachten van omwonenden komen', zegt Scheffer. 'Iedereen kan gebruik maken van het bos! Wij doen in principe niks verkeerd. Dit is onze vorm van recreëren, zolang het maar vrijwillig gebeurt.'

Anonieme klachten

Stichting Keelbos had een verzoek gedaan op de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB). De stichting wilde namelijk weten welke klachten waren binnengekomen. De gemeente Pekela heeft gehoor gegeven aan dat verzoek.
De gemeente Pekela heeft de klachten anoniem gemaakt. Het is dus onduidelijk van wie de klachten precies afkomstig zijn.

Boete

De stichting Keelbos hoopt dat de politie de klagers achterhaalt en een boete oplegt.