Groningen Airport Eelde in gesprek met Nordica over annuleringen vluchten

© Jos Schuurman/FPS
Groningen Airport Eelde is in overleg met vliegmaatschappij Nordica over de vele vluchten tussen Kopenhagen en Eelde die in de afgelopen tijd zijn geannuleerd. Vanaf december was het minstens twaalf keer raak.
Het overgrote deel van de annuleringen had als oorzaak dat de Britse vliegmaatschappij BMI Regional personele of technische problemen had. De Britten leveren de crew en toestellen aan Nordica, die de dagelijkse lijnvluchten vervolgens uitvoert.

'Passagiers weten ons te vinden'

'Als luchthaven nemen wij geen dienst af bij BMI Regional. Wij vliegen zelf niet, maar vliegtuigen kunnen hier landen', zegt woordvoerder Bowy Odink van Groningen Airport Eelde (GAE). 'Toch weten passagiers ons altijd te vinden als vliegtuigen niet gaan.'
'Wij zijn daarom nauw in overleg met Nordica met de vraag hoe dit opgelost kan worden', vervolgt Odink. 'Maar reken maar dat Nordica hier zelf ook van baalt.'

'Toeval'

Vorige week zeiden GAE, Nordica en BMI Regional nog dat het 'toeval' was dat het zo vaak gebeurde. 'Wij zien dit niet als groeiend probleem', zei luchtvaartmanager Onno de Jong van GAE toen.

Toestel aan de grond

Het vliegveld kijkt uit naar 26 maart, als aan de bestemmingen van GAE ook Airport München en Airport Brussels worden toegevoegd. Vanaf dat moment wordt er een toestel van Nordica op Eelde gestald en is er lokaal personeel aanwezig. 'Dan kan Nordica sneller ingrijpen en kunnen we sneller schakelen bij eventuele problemen', zegt Odink.