Kleindochter zoekt schilderij van opa: 'ik wil hem graag terugzien'

© Diana Huls
Ernestien Honning uit Utrecht zoekt een stier. Geen levende, maar een stier die rond 1970 werd geschilderd door haar opa Roel Bekkering uit Eelde.
Het schilderij ontbreekt op een overzichtstentoonstelling van het werk van de schilderende boer dat op dit moment wordt geëxposeerd.

Schilderij werd verkocht

'Mijn opa schilderde vooral boerderijen, schuren en landschappen. Maar hij maakte ook enkele schilderijen van vee, zoals van een van zijn stieren', zegt Honning tegen RTV Drenthe.
In 1970 werd zijn werk tentoongesteld in De Kienstobbe in Laaghalerveen. 'Daar hing de stier tussen het andere werk van mijn opa', vertelt kleindochter Honning.
'Binnen no time was het verkocht. Mijn opa vond dat jammer. Die stier had hij niet meer en kon hij dus ook niet meer schilderen.'

'Ik wil hem graag terugzien'

Honning ontdekte het verhaal in een oud krantenartikel, omdat haar opa het ooit aan een journalist had verteld.
Het is een aanknopingspunt voor een zoektocht: 'Ik ben benieuwd wat hij allemaal heeft gemaakt en wil dat schilderij graag een keer terugzien.'

Ken jij het schilderij?

De schilderijen van Roel Bekkering werden altijd ondertekend met de handtekening RJ Bekkering. Zijn kleindochter denkt dat het jaartal 1968, '69 of '70 op het schilderij vermeld staat.
Als je het schilderij kent of er eigenaar van bent, kun je contact opnemen met RTV Drenthe. De expositie van het werk van Bekkering is komend weekend tussen 12.00 en 17.00 uur nog te zien in de Dorpskerk van Eelde en het naastgelegen 't Loughoes.