Simon Schouten opnieuw winnaar van de Noordlaarder marathon

Simon Schouten heeft vrijdagmiddag de natuurijsmarathon in Noordlaren gewonnen. Het is voor het tweede jaar op rij dat Schouten deze race op zijn naam schrijft. Afgelopen woensdag won hij ook in Haaksbergen.
Crispijn Ariens (28) uit Wolvega werd tweede en Remco Schouten (22) uit Ammerstol kwam als derde over de finish.

Sprint

Schouten reed met dertien mannen, waaronder Groningers Robert Post, Pim Cazemier, Sjoerd den Hertog en olympiër Jorrit Bergsma naar de finish. Post en Den Hertog misten de beslissende slag, waarna Schouten zich vervolgens oppermachtig toonde in de sprint.
Stadjer Den Hertog werd achtste, Cazemier uit Den Horn kwam als negende over de streep en Post, eveneens uit Stad Groningen, finishte als elfde.

Vrouwen

Bij de vrouwen schreef Beau Wagemaker (21) uit Hoogkarspel vrijdagochtend de marathon op haar naam. Kelly Schouten (23) uit Zwaagdijk werd tweede en de Amsterdamse Emma Engbers (27) eindigde als derde. Het drietal ontsnapte met acht andere schaatssters en nam een ronde voorsprong op het peloton, voordat ze aan de sprint begonnen.