Mobiel stembureau moet jongeren in Stadskanaal verleiden tot stemmen

© Dennis Venema
Om de jongeren in de gemeente Stadskanaal uit te dagen om hun stem uit te brengen, gaat de gemeente Stadskanaal 'on tour' met een mobiel stembureau.
De jongeren uit Stadskanaal en omgeving hebben zo geen excuus meer om op 21 maart niet te gaan stemmen. Volgens wethouder Goziena Brongers is dit stembureau nodig.

Opkomstpercentage

'We willen het opkomstpercentage bij de komende verkiezingen verhogen', zegt ze. 'Jongeren moeten vooral bewust gemaakt worden van de mogelijkheid tot stemmen, vandaar dat we gekozen hebben voor een mobiel stembureau.'

Reclamecampagne

Om jongeren te bewegen om te gaan stemmen, worden er op plekken waar jongeren komen posters opgehangen. De reclamecampagne om jongeren te lokken naar het rijdende stembureau, wordt zichtbaar in uitgaangsgelegenheid FOX, jongerencentrum De Kwinne en de scholen Ubbo Emmius en Noorderpoort.

Toeren

De mobiele stembus toert op 21 maart in de ochtend langs het busstation, het gemeentehuisen de scholen Noorderpoort en Ubbo Emmius in Stadskanaal. |n de middag worden de dorpen Alteveer, Onstwedde, Mussel en Musselkanaal bezocht.