Bewoners De Wilp pleiten voor verkeersveiligheidsmaatregelen

© Flickr/Shirley de Jong (Creative Commons)
Bewoners van de Jan Gosseswijk in De Wilp willen dat de gemeente Marum maatregelen neemt om de verkeersveiligheid te verbeteren.
Volgens de bewoners wordt er veel te hard gereden en zorgen steeds groter wordende landbouwvoertuigen voor problemen op de smalle weg.

Leefbaarheid in het geding

De bewoners brachten hun zorgen maandagavond ter sprake tijdens de commissievergadering van de gemeenteraad. Bewoner Margreet Homan, die het woord voerde namens de aanwonenden, hield de raadsleden voor dat de verkeersveiligheid en de leefbaarheid ernstig in het geding zijn.
'De landbouwvoertuigen zijn kolossaal, ze nemen de hele weg in beslag. Voor fietsers en voetgangers is geen ruimte meer', zei ze.

Technische ingrepen

Volgens de aanwonenden is de Jan Gosseswijk met een aantal eenvoudige technische ingrepen veel veiliger te maken. Homan: 'Maak er een eenrichtingsweg van of zorg voor parkeerinhammen waar de voertuigen elkaar kunnen passeren. Ook een fietsstrook met een andere kleur asfalt scheelt al een hoop om de verkeersveiligheid te verbeteren.'
Wethouder Jan Vos (PvdA) zegde toe met de omwonenden in gesprek te gaan om te kijken welke mogelijkheden er zijn om de weg veiliger te maken.