Ex-vriendin van Kasper B. wordt verhoord over moord op Hilly Rogaar

© Archief Dennie Gaasendam/Fotobewerking RTV Noord
De ex-vriendin van Kasper B., de verdachte van de moord op Hilly Rogaar uit Veendam, wordt in hoger beroep als getuige gehoord.'Bij de politie heeft de vrouw destijds dingen gezegd, waaruit je zou kunnen afleiden dat Kasper B. met voorbedachte rade heeft gehandeld. Maar mijn cliënt bestrijdt dat en zegt dat er geen vooropgezet plan was', vertelt advocaat Tjalling van der Goot van
B.
'Nu zal ze worden gehoord door de raadsheer commissaris. Daar mag ik bij zijn en ik mag haar ook vragen stellen.'

Slippers bij de deur

Ook wil de verdediging een aantal getuigen horen over de gewoonten van B. Op de avond van de moord zou B. bij de deur zijn slippers hebben uitgedaan. Een reden kan zijn dat hij niet gehoord wilde worden. B. zegt echter dat hij altijd zijn slippers bij de deur uit doet en enkele bekenden van hem zouden dat kunnen bevestigen.

Twintig jaar

Kasper B. is veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf voor de moord op Hilly Rogaar. Hij zou haar hebben bedwelmd en haar hebben laten stikken door een kussen op haar gezicht te drukken.

Kinderen

B. kreeg een hogere straf dan was geëist, omdat twee van de drie kinderen van het stel aanwezig waren bij de moordpoging.
De oudste dochter zou in de deuropening hebben gestaan omdat ze wakker werd van het lawaai; de jongste dochter lag zelfs naast haar moeder tijdens de bedwelming.