'De beste campings van Nederland staan in Groningen'

De Waterchalets en comfort-kampeerplaatsen van De Watermolen worden door gasten gewaardeerd.
De Waterchalets en comfort-kampeerplaatsen van De Watermolen worden door gasten gewaardeerd. © Zoover.nl
Groningen is de beste kampeerprovincie van Nederland. Dat blijkt uit cijfers van vakantiewebsite Zoover.nl over vorig jaar. Gemiddeld gaven de gasten de Groninger campings een waarderingscijfer van 9,1.
Drenthe is vlak achter Groningen tweede met een gemiddelde van 9,05. Nederland is volgens de bijna honderdduizend bezoekers van Zoover het beste land van Europa waarin gekampeerd kan worden.

Hoogste beoordelingen in Groningen

Slangenborg in Sellingen en de Watermolen in Opende behoren met een waardering van 9,5 volgens Zoover tot de beste campings van Nederland.
Overigens moet worden aangetekend dat een gemiddelde score op basis van twee reviews bij Zoover net zo zwaar telt als een gemiddelde score op basis van vijftig reviews. Slangenborg telt 27 beoordelingen, De Watermolen 564. Bij de laatste valt op dat veel reviews allemaal kort op elkaar zijn geschreven, ze vaak hetzelfde taalgebruik hebben en er alleen maar tienen worden uitgedeeld op álle aspecten van de camping.

'Wij doen die beoordelingen zeker niet zelf'

Maar dat is volgens Ramona Mulder van De Watermolen niet zo vreemd.
'Hier kamperen veel families, die er in juli en augustus staan. Logisch dat die reviews kort achte elkaar geplaatst worden, want de topdrukte is in een korte periode. En alleen tienen vind ik ook niet vreemd. Zelf geef je ook sneller hoge beoordelingen als anderen dat ook doen en je erg tevreden bent.'
'Hetzelfde taalgebruik is ook niet verwonderlijk, omdat hier hetzelfde soort mensen komt kamperen. Het is zeker niet zo dat wij die beoordelingen zelf doen, al staat er natuurlijk ook wel eens een review van een familielid tussen de 500 beoordelingen. Maar ook Facebook worden wij bijvoorbeeld heel hoog beoordeeld.'

Hogere scores dan in het buitenland

Volgens de website krijgen campings in heel Nederland overigens gemiddeld hogere scores dan in het buitenland, zoals in bijvoorbeeld Frankrijk.