Werkstraf voor mishandeling tijdens Mega Piraten Festijn

© megapiratenfestijn.nl
Voor een mishandeling tijdens het Mega Piraten Festijn in Marum vorig jaar, is een 20-jarige man uit Dwingeloo veroordeeld tot vijftig uur werkstraf.
De Drent sloeg een inwoner van Marum bewusteloos tijdens het feest op 6 oktober. Het slachtoffer liep ernstig oogletsel op.

Dansen om vriendin

De Marumer zag dat de Drent om zijn vriendin heen danste. Hij riep: 'Laat dat, zij is mijn vriendin'. Vervolgens zagen vrienden van het slachtoffer hoe hij na een vuistslag steil achterover op de dansvloer viel. Hij werd nog eens drie keer getrapt, terwijl hij bewusteloos op de grond lag. Het slachtoffer droeg een bril. Een stuk glas doorboorde zijn oog, waardoor de man moest worden geopereerd.
De Drent zegt dat hij alleen maar met de vlakke hand heeft geduwd. Maar zijn verhaal komt niet overeen met dat van omstanders, onder wie een aspirant-agent in burger.

Schadevergoeding

De rechter heeft er rekening mee gehouden dat de 20-jarige een nagenoeg blanco strafblad had. Behalve de werkstraf, moet hij het slachtoffer vijfhonderd euro smartengeld betalen.