Het wordt een latertje voor reizigers van Lanzarote naar Eelde

© Groningenairport.nl
Passagiers die woensdagochtend van Groningen Airport Eelde naar Lanzarote zouden vertrekken, zijn pas laat in de middag vertrokken. En ook de terugweg is flink vertraagd.
Mist gooide deze woensdagochtend roet in het eten. Op Eelde was het zicht rond half tien vanochtend slechts 96 meter. Daarom landde de Transavia-vlucht vanuit Amsterdam niet op de noordelijke luchthaven - en kon het vliegtuig dus ook niet vertrekken.
Pas rond het middaguur landde het vliegtuig vanuit Schiphol wel. Na het vertrek vanuit Eelde, maakte het vliegtuig weer een tussenstop op Schiphol voor een personeelswisseling. Uiteindelijk had de vlucht daardoor meer dan zes uur vertraging.

Terugvlucht wordt nachtwerk

Dat heeft weer gevolgen voor de terugvlucht. Omdat Airport Eelde sluit om 23.00 uur, landen de passagiers vanavond op Schiphol. Vanuit daar gaan ze met de bus naar Eelde. Naar verwachting komen ze pas om 2.30 uur aan.

Kopenhagen geannuleerd

De vlucht van Eelde naar Kopenhagen om 8.40 uur werd door de mist zelfs helemaal geannuleerd. Het vliegtuig uit Kopenhagen draaide weer om. Ook een businessvlucht uit Amsterdam ging niet door.