Ziggo stopt met aanbieden analoge televisie

© Astrid Mellema/RTV Noord
Analoog tv-kijken is binnenkort verleden tijd, althans voor klanten van Ziggo. De provider biedt in de toekomst uitsluitend digitale televisie aan.
In onze provincie kijken nog ongeveer dertigduizend Ziggo-klanten analoog.

Geleidelijk

'Voor hen verandert er niet direct iets', zegt woordvoerder Erik van Doeselaar van Ziggo. 'De omschakeling begint in Zuid-Holland en dan komt geleidelijk de rest van Nederland aan de beurt. Dat kan dit jaar zijn, maar ook volgend jaar. Klanten krijgen daar bericht over.'

Nieuw toestel?

Volgens Van Doeselaar hoeven de meeste mensen die nu analoog kijken, geen nieuw tv-toestel te kopen. 'Vaak kan gewoon op de eigen tv digitaal worden gekeken. Mensen met een ouder toestel krijgen van ons kosteloos een box. Als je meerdere oude toestellen hebt, betaal je de kostprijs van zo'n box.'

Toekomst

Ziggo vindt de omschakeling naar digitaal nodig om zich goed voor te kunnen bereiden op de toekomst. 'Het analoge signaal neemt veel ruimte in beslag die we beter kunnen gebruiken', aldus Van Doeselaar.

Checken

Als Ziggo-klant kun je zelf controleren of je nog analoog kijkt. Als je jouw tv op kanaal 14 zet, zou je daar Ziggo Sport moeten zien. Als er op dat kanaal een andere zender zit, kijk je nog analoog.