FC Groningen ongewijzigd voor duel met PEC Zwolle

Mimoun Mahi juicht nadat hij Groningen tegen PEC op 4-1 zette, vorig seizoen
Mimoun Mahi juicht nadat hij Groningen tegen PEC op 4-1 zette, vorig seizoen © JK Beeld
FC Groningen gaat zondagmiddag in het eigen Noordlease Stadion tegen PEC Zwolle op jacht naar de eerste overwinning van dit jaar. De FC is vier duels op een rij ongeslagen, na gelijke spelen tegen Twente, NAC, VVV en ADO Den Haag.
Van de andere vier wedstrijden die Groningen in 2018 speelde, eindigden er twee gelijk en werd twee keer verloren.

Larsen traint weer mee, Reis bij de selectie

Groningen treedt zondagmiddag om 12:30 uur tegen Zwolle waarschijnlijk aan met dezelfde basis als in de uitwedstrijd tegen FC Twente (1-1). Kasper Larsen keerde na een blessure terug op het trainingsveld, maar werkte nog wel een apart programma af.
Ludovit Reis zit na zijn knieblessure voor het eerst weer bij de selectie. Hij zit zondag op de bank. 'Reis staat er goed op. Ik durf hem zeker te laten invallen', zegt trainer Ernest Faber. 'Hij heeft de energie die we goed kunnen gebruiken zondag.'
FC Groningen begint aan de wedstrijd als dertiende op de ranglijst, PEC Zwolle staat zevende. Door het sprokkelen van punten in 2018 heeft Groningen inmiddels wel een aardig gat geslagen met de teams die vechten tegen degradatie. Het gat met de onzekere zestiende plaats (FC Twente) bedraagt acht punten.

Historie

De wedstrijd FC Groningen-PEC Zwolle stond in de eredivisie 24 keer eerder op het affiche. Vijftien keer won Groningen, Zwolle pakte drie keer de zege en zes keer werd het gelijk. De laatste twee keer won Groningen. Vorig seizoen zelfs met 5-1. PEC Zwolle was ook de tegenstander van de Trots van het Noorden tijdens de met 2-0 gewonnen bekerfinale op 3 mei 2015.
De uitwedstrijd tegen PEC werd eerder dit seizoen gewonnen door de Zwollenaren: 3-2. Ritsu Doan en Tom van Weert maakten de goals namens de groenwitten. Van Weert moest er in de slotfase af, na een rode kaart.

FC Groningen Live

Zondagmiddag begint FC Groningen Live op Radio Noord om 12:00 uur. Presentator Oetse Eilander en analist Azing Griever verzorgen na het nieuws de voorbeschouwing op de wedstrijd, vanuit het stadion doet Elwin Baas verslag. De wedstrijd begint om 12:30 uur. FC Groningen - PEC Zwolle is ook te volgen via het liveblog op onze site en app.

Opstelling

De vermoedelijke opstelling: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Warmerdam; Doan, Bacuna, Van de Looi, Hrustic; Mahi en Van Weert.