Koninklijke familie naar Oosterpoort voor Koningsdagconcert

Koning Willem-Alexander en Máxima.
Koning Willem-Alexander en Máxima. © ANP/Robin Utrecht
Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, Prinses Beatrix en Prins Constantijn zijn maandagavond 9 april bij het Koningsdagconcert in De Oosterpoort in Groningen.
Het Koningsdagconcert staat dit jaar in het teken van de muziek van de Amerikaanse componist, dirigent en onderwijsinspirator Leonard Bernstein. 

Ede Staal

Deze vijfde editie wordt uitgevoerd door het Noord Nederlands Orkest en studenten van het Prins Claus Conservatorium. De muzikale leiding is in handen van de Engelse pianist en dirigent Wayne Marshall.
Naast werken van Bernstein klinkt er muziek van Michael Jackson, John Adams, Dick Dale en Alberto Iglesias. Erwin de Vries zingt liederen van de in 1986 gestorven Groningse volkszanger Ede Staal.

Ook op tv

Het Koningsdagconcert vindt traditiegetrouw plaats in de maand voorafgaand aan Koningsdag. Het initiatief voor het concert werd in 1985 genomen door Koningin Beatrix en Prins Claus. Tot en met 2013 vond het concert plaats op Paleis Noordeinde.
Sinds 2014 wordt het concert georganiseerd in de provincie waar de Koninklijke Familie Koningsdag meeviert. Het concert wordt bijgewoond door genodigd publiek.
Het Koningsdagconcert wordt op tv uitgezonden op vrijdag 27 april, 21.05 uur op NPO 2.