OM eist werkstraf voor meesleuren van man op motorkap

© Jos Schuurman/FPS
Hij zou een man op de motorkap hebben meegesleurd in de stad Groningen en die hulpeloos hebben achterlaten. Daarom eiste het Openbaar Ministerie een werkstraf tegen een 48-jarige automobilist uit Assen.
Het OM wil de man een werkstraf van 120 uur laten uitvoeren. Ook is er een voorwaardelijke celstraf van een maand geëist.

Lift

De Assenaar reed op 17 april 2016 na een avondje stappen in Stad met een vriend naar Assen. In de vroege ochtend boden de mannen op het Schuitendiep twee vrouwen een lift aan.
Direct daarop stak een man zijn hoofd door het raampje en riep: 'Wat moeten jullie met mijn vriendin?'

Meegesleurd

Terwijl de boze man om de auto liep, gaf de Assenaar gas. De man werd geschept en werd op de motorkap enkele meters meegesleurd. In een bocht gleed het slachtoffer van de wagen en bleef gewond op de straat liggen. De Assenaar en zijn vriend reden weg.
Het slachtoffer had een beschadigd gebit en kneuzingen.

Geschrokken

De Assenaar zei tegen de rechters dat hij was geschrokken doordat de andere man erg agressief was. Die sprong op de motorkap toen hij optrok, aldus de Drent.
Hij reed niet eens zo hard weg, zei hij. Getuigen spreken dit tegen.

1600 euro

De Assenaar heeft een oud strafblad met geweldsdelicten. Hij heeft een baan. Met deze omstandigheden moet rekening worden gehouden, vindt de officier.
Naast de straf eiste hij voor het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 1600 euro. De rechter doet over twee weken uitspraak.