Haven van Stedum op de schop voor meer bootjes en bedrijvigheid

Het haventerrein in Stedum ondergaat een flinke opknapbeurt. Zo komt er langs het water een wandelkade en krijgt het plein een opvallend mozaïektapijt van klinkers.

De huidige haven is bewoners van het dorp een doorn in het oog. Zij stelden dan ook een wensenlijst op die met de gebruikers van het terrein en de gemeente Loppersum werd besproken.

Meer bootjes

in de haven
Door de herinrichting verhuizen verschillende activiteiten vanuit het dorp naar de haven. Zo wordt de jeu des boulesbaan verplaatst en krijgt de scouting er een vuurplaats. Met de aanleg van een boothelling wil de gemeente de vaarrecreatie stimuleren. Verder krijgt verenigingsgebouw Moarstee een prominentere plek.

Voor een aantrekkelijke uitstraling van de haven komt er een bloemenrand langs het bos, een kunstwerk, passende verlichting en wordt er buitenmeubilair geplaatst.

'Goed voor de leefbaarheid'

Het geld voor de opknapbeurt komt deels uit de zak van de gemeente Loppersum. Ook de provincie draagt een steentje bij omdat de vernieuwde haven 'de leefbaarheid en vitaliteit van het dorp ten goede komt'.

Lees ook:


- Truckers in Stedum moeten verhuizen

Meer over dit onderwerp:
STEDUM
Deel dit artikel:

Recent nieuws