Cel geëist tegen man die woning wilde opblazen

© Jeroen Bos/112 Groningen
Tegen een 42-jarige man uit Winschoten die zijn woning wilde opblazen, is donderdag voor de rechtbank in Groningen 18 maanden celstraf geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Ook wil de officier van justitie dat de man zich laat behandelen.
De man wordt ervan verdacht dat hij op 7 oktober 2017 zijn woning aan de Trekweg in Winschoten wilde opblazen. De man koppelde de slang van het gasfornuis los en draaide de gaskraan open. Ook stak de man waxinelichtjes aan en plakte de ontluchtingskokers dicht.

Op de fiets

De man stapte daarna zelf op de fiets naar Duitsland. 's Nachts belde hij de politie en werd hij aangehouden. De man zegt dat hij zich niet meer kan herinneren dat hij de gaskraan opendraaide. Hij zei tijdens de rechtszaak: 'Ik heb nog nooit zoveel spanning in mijn leven gehad.' Daar hield de officier rekening mee in de strafeis.

Explosiegevaar

Een buurvrouw rook de gaslucht al eerder die middag en uiteindelijk kwamen de brandweer en Enexis kijken. Bij de woning van de man sloeg de meter uit. De woningen rond het huis werden ontruimd omdat er gevaar was voor een ontploffing.  
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.