Nacht van Groningen: welke toplopers verschijnen aan de start?

© Nacht van Groningen
Op de Ossenmarkt in Stad staan zaterdagavond 1650 hardlopers te trappelen om Groningen in het donker te verkennen. Tijdens deze zeventiende editie van de Nacht van Groningen doen ook een aantal toplopers van Team 4 Mijl mee.
Edwin Slijkhuis schreef de halve marathon van vorig jaar op zijn naam en is er ook deze keer weer bij. Hinke Schokker pakte vorig jaar het brons bij de dames en staat ook morgenavond aan de start. Op de tien kilometer hoopt Freek Lier zijn titel te prolongeren.

Kortere afstand

Iemand die Lier graag van zijn troon afstoot is Fabian ten Kate. Hij werd vorig jaar tweede bij de 10 Engelse Mijl en kiest dit jaar voor de kortere afstand. Jacelyn Gruppen, die de tien kilometer vorig jaar won, loopt dit jaar de vijf kilometer bij de vrouwen.
 

Hoop op succes

Bij de heren loopt de nummer drie op de vijf kilometer van vorig jaar, Bram Buigel, opnieuw mee. De Team 4 Mijl-lopers Jaap Gerben Vellinga en Niek Blikslager hopen op deze afstand eveneens op succes. Ook Maurice Smit uit Delfzijl zal op deze afstand van start gaan.

Gevoelstemperatuur -10

Het eerste startschot wordt om 20:00 uur verricht door wethouder Paul de Rook. Omdat de gevoelstemperatuur zaterdagavond -10 kan worden, sommeerde de organisatie deelnemers al om zich warm aan te kleden. Organisator Elske Dijkstra liet al weten extra EHBO'ers in te schakelen vanwege de kou.